Meindl

Meindl Island Lady MFS Active kängor

4 495 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk för PN Jakt

Meindl Island MFS Active är vandringskängans orginal, den har sålts i över 1,5 miljoner par över hela världen. Kängan är stabil nog att klara av de absolut mest krävande äventyren.

Varför modellen är så populär beror på att den oftast sitter helt perfekt direkt från början. MFS är ett speciellt material som sitter i kängan och som formas efter din fot med hjälp av din kroppsvärme och det gör därför kängan otroligt bekväm.

Meindl Island är en stabil känga med klass B/C som betyder att den klarar av även hårdare terräng som höga berg och stenig teknisk terräng.
Sulan och skaftet är stabilt och vridstyvt så du kan vandra tryggt även med tung packning.
Runt hela kängan finns en gummering som gör att slitaget mot vassa stenar minskar rejält och kängan håller därmed längre.
Den styva sulan gör att kängorna rullar över underlaget när du går.
Innersulan i Air-Active material kan tas ut och handtvättas vid behov.

Meindl har ett system för att försöka hålla fast hälen i sin position och på så sätt minska risken för irriterande skoskav.
Detta kallas för DIGAfix och är helt enkelt ett par extra hakar som sitter lite längre bak på sidan av kängan för att låsa fast bakfoten.

Kängan har ett vattentät Gore-Tex foder och det gör att du kan vandra på vart du vill utan att behöva tänka på att bli kall och fuktig om fötterna.

Meindl Island har fått otaliga utmärkelser som t.ex. \”produkt som förändrat hela friluftslivet\” enligt den tyska tidningen Outdoor.

Finns i både herr och dam.

Hitta rätt storlek:
Vi rekommenderar att kängorna är ca 10 mm längre än din fotlängd för att du ska få plats med t.ex. extra strumpor eller sulor och för att fötterna sväller något under en dags vandring.

Egenskaper:
C:a vikt 880 g
Foder: GORE-TEX
Fotform: Normal
Skafthöjd: Medel 15 cm
Färg: Black
Innersula: AIR-ACTIVE
Produktkategori: Vandring B/C - klarar svår terräng
Teknik: MFS och DIGAfix
Yttermaterial: Vaxat nubuckläder
Yttersula: Meindl Multigriff by Vibram

Meindl Island Lady MFS Active kängor finns i kategorin PN Jakt - Kläder & Skor - Kängor, stövlar & skor - Kängor. Meindl är ett av våra märken som säljs direkt av PN Jakt.

Läs mer…