Primus

Primus Classic Trail 130 Year Heritage - Gaskök

445 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk för PN Jakt

Robust och pålitligt toppmonterat gaskök med bred låga som passar större kastruller och stekpannor. Det här köket är del av Primus 130-årskollektion och kommer i en speciell förpackning med Heritage-logo och originalgrafik från Primus första år.Classic Stove har blivit en riktig klassiker som följt med på otaliga äventyr över hela världen sedan köket lanserades i sitt första utförande i början av 1980-talet. Det här robusta gasköket fästs enkelt på gasbehållaren och är redo för matlagning på nolltid. Fyra kärlstöd skyddar den breda lågan från vind – perfekt för olika typer av kokkärl och matlagning åt upp till tre til fyra personer. Classic levererar 2800W och kokar en liter vatten på mindre än fyra minuter.

Råd angående vilken gas du ska använda:
Det man ska tänka på när man använder köket under vinterhalvåret är vilken typ av bränsle man använder. När man använder gasbrännare så bör man under vinterhalvåret använda en speciell gas som fungerar bättre när temperaturen går ner mot nollan. Det som händer är att \”sommargasen\” helt enkelt tappar effekt. Men Primus Winter gas har en speciell blandning samt att gastuben är speciellt avsedd för vinterbruk. Du kan även hålla själva gastuben \”varm\” genom att trä en socka över.

Tips på saker att ha med i kökspackningen:
Liten disksvamp som man klippt till. Diskmedel. Stekspade, pastaslev och sked allra helst i plast eller trä för att inte repa. Tändstickor eller tändstål. En diskhandduk i microfiber. Salt och peppar men kanske även några buljongtärningar för extra piff.

Detaljer:
Beräknad kapacitet: 2-5 personer
Tändare: manuell, vi rekomenderar piezo
Koktid för 1 liter vatten 3,2 min

Specifikation:
Volym:
Mått: 120x70x80 mm
Vikt: 230 gram
Effekt: 2800 W

OBS gas ingår inte!

Primus Classic Trail 130 Year Heritage - Gaskök finns i kategorin PN Jakt - Optik - Tillbehör Optik - Tillbehör tubkikare. Primus är ett av våra märken som säljs direkt av PN Jakt.

Läs mer…