Tikka

Tikka T3x Hunter Stainless

22 999 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk för PN Jakt

Detta är ett licenspliktigt vapen/vapendel, efter lagd order kommer du att bli kontaktad utav oss.

Tikka T3x Hunter Stainless

Den moderna jägarens första val? Tikka T3x Hunter Stainless är gjord för jägaren med högsta krav på prestanda och innovation, men som samtidigt vill ha ett vapen med klassisk form och känsla. Stocken är utvald och bearbetad i bästa valnöt av Sakos kolvmakare. Pipa i stainless steel. T3x Hunter Stainless finns i ett fler tal olika kalibrar för både jakt- och sportskytte. Ett klassiskt vapen tillverkat med ett modernt tänkande som ger en ny dimension inom precision, pålitlighet och jaktglädje.

Tikka T3x HUNTER är byggd på T3-lådan med två låsklackar. Slutstycket i rostfritt stål har fjäderbelastad utkastere och kan enkelt plockas isär för rengöring och vård.
Det löstagbara radmagasinet rymmer 3-4 patroner.
Avtryckaren är justerbar från 1 till 2 kilo. Säkringen är av tvåstegstyp och låser både avtryckare och slutstycke..
Stocken är rak och pistolgreppet har handutfyllnad. Materialet är valnöt med oljefinish och bakkappan kan förlängas med plattor. Mattlackerad stock finns som tillval.

Tikka T3 HUNTER levereras utan öppna riktmedel. Integrerade spår finns på lådan för kikarmontage. Här finns också gängor för standardmontage av kikare (Weaver). Öppna riktmedel finns som tillval där siktet kan justeras i sidled och kornet i höjd.
Den friflytande rostfria pipan är kallhamrad. Finns även med kort pipa förberedd för montage av mynningsbroms eller ljuddämpare.

T3x har en ny bakkappa som tack vare de integrerade luftfickorna ger en bättre rekylupptagning och låter dig fokusera på det viktiga.

T3x slutstyckshylsa tillverkas i metall och ger ett bättre skydd för bakre delen av slutstycket och slagstift och håller nu en kvalitet värdigt en TikkaT3x.

Magasinkapacitet
204 Ruger, 222 Rem & 223 Rem: 5
(1 i patronläget samt 4 i magasinet)

Övriga kalibrar: 4
(1 i patronläget + 3 i magasinet)

Tikka T3x Hunter Stainless finns i kategorin PN Jakt - Vapen - Kulgevär. Tikka är ett av våra märken som säljs direkt av PN Jakt.

Läs mer…